Mindenki nyugodjon meg, és nézegessen sushikölteményeket!

Kun Gabi | 2014. Június 18.
A sushi több mint egy étel. A sushi életérzés, szerelem, művészet és szenvedély. Ma, a sushi világnapján gyönyörű sushikkal ünneplünk, és emeljük kalapunkat e remek étel előtt.

Hallott valaki a Sukiyabashi Jiro nevű sushibárról? Ez a világ legjobbja, de mégsem egy elegáns, nagy hodályt kell elképzelni. Egy nagy, szürke tokiói irodaház aljában, egy metrómegálló mellett húzódik meg a kis bár, az egyszeri ember simán elmegy mellette, oda sem pillantva. Mégis, olyan nevek állnak sorba ott egy vacsoráért, mint Barack Obama, aki épp idén áprilisban fordult meg arra. A 3 Michelin-csillagos helyet japán nemzeti kincsnek nyilvánították, séfje, Jiro a világ legjobb sushiséfje.

Ő az, aki a sushiérzést ezen a nagy napon a leginkább átadhatja nekünk: egész életét a sushinak szentelte, hogy a legjobbat tudja elkészíteni. Saját bevallása szerint ezt 87 éves koráig még nem sikerült elérnie, és bár tudja, hogy már át kellene adnia az üzletet a fiának, mégsem képes rá, haláláig akarja formálni a sushikat. Nem csak ezen a területen, de úgy általában szakmai elhivatottságban is van tőle mit tanulni. Nézzétek meg a róla készült film előzetesét, utána pedig csodáljátok meg a szemet gyönyörködtető sushialkotásokat. Aki teheti, ne csak nézzen, hanem fogja magát, és egyen sushit ma, a sushi világnapján!

Pózolj sushival!

Képek forrása: Pinterest és Instagram
Exit mobile version