Mit főzzek ma vacsira? Főzeléket!

nlc | 2014. Június 19.
Néha előtör belőlünk a főzelékezhetnék, például ma is. Most a választásunk egy különleges tökfőzelékre esett, ami tökéletes alakőrző vacsora, és még a gyerekek is szeretik. A legjobb, hogy olcsón megkapjuk legyalulva egy szál kaporral, és pillanatok alatt megfő. De ha unjuk, próbáljuk meg tárkonnyal!

Joghurtos-tárkonyos tökfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, a tököt almareszelőn lereszeljük, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, és rádobjuk a (szárított) tárkonyt. Összekeverjük, beletesszük a tököt, sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Végül belekeverjük a joghurtot, az ecetet és/vagy a cukrot. A kész főzeléket apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. Kiváló feltét lehet hozzá a fasírtgolyó.

Fotó: gyomrosokk.blogspot.hu

Exit mobile version