Túrós pite egyszerűbben

cafeblog/szilvasgomboc | 2014. Június 25.
Mit szólnál egy jó kis túrós pitéhez? Bonyolult? Nem, ha bloggerünk útmutatását követed!

A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.

Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

Hozzávalók

A tésztához:
A tepsi mérete: 25×35 cm
50 dkg sima liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1-2 ek. tejföl
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
3+1 tojás
15 dkg cukor
1-2 ek. tejföl
2 dl tej
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott ek. búzadara
1 csipet só

Az elkészítésről a Szilvásgombóc blogon olvashatsz!

Exit mobile version