Mit főzzek ma vacsira? Karalábét másképp

nlc | 2014. Június 26.
A karalábéfőzelék hagyományosan elkészítve általában nem a kedvenc ételek közé tartozik. Szerencsére van olyan formája is, ahogy viszont mindenki kedvelni fogja, az egész család rajongani kezd érte.

Római köményes karalábé kukoricapehellyel

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be. A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható. Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.

 

 

Exit mobile version