Áfonyás sajttorta – mennyei!

cafeblog/atetovaltlanykonyhaja | 2014. Július 02.
Bloggerünk így készíti el az egyszemélyes, egyszerűsített New York-i sajttortát. De itt nem hab van a tortán, hanem áfonyaragu!

Régóta szerettem volna már New York-i sajttortát (cheesecake-et) készíteni. A legtöbb recept azonban azt írta, hogy másnapig várni kell a fogyasztással, és sütni is kell. Hát ehhez most nem volt kedvem.

Egy nagyon látványos valamit szerettem volna, mert ajándékba szántam. És némileg alakbarátabb verzióban készült: a kekszből alacsony szénhidráttartalmút választottam, de természetesen ez nem kötelező.

Hozzávalók 1 db-hoz:

• 3 ek kekszmorzsa

• 5-8 dkg vaj

• 1 doboz Philadelphia sajt

• kb. 2 dl tejszín

• 6 csapott tk zselatin

• kevés porcukor vagy folyékony édesítő

• fél citrom leve és héja

• ízlés szerint porcukor vagy folyékony édesítő

• 10 dkg áfonya

• 1 ek balzsamecet

• mentalevél a díszítéshez

Az elkészítés menetéhez katt ide!

Exit mobile version