Citromos cukkinilekvár

cafeblog/anapfenyillata | 2014. Július 02.
Bloggerünk megmutatja, hogy ilyet is lehet: cukkiniből lekvárt főz!

Gyerekkorom jutott eszembe a sok-sok cukkiniről, mely a kertünkben termett. Emlékszem, édesanyám a bőséges töktermésből hamis ananászbefőttet és lekvárt főzött, amiket behűtve szívesen eszegettünk, fittyet hányva arra a tényre, hogy a tökfőzelék nem volt a kedvencünk. Szegények lekvárja, így nevezték akkor, de nekünk aztán mindegy volt, milyen néven csúfolják, csak ettük finom kiflire kenve, teával, kakaóval. 

Na, gondoltam, miután a cukkini a tök rokona, biztos lehet ebből is lekvárt főzni. A Kaldeneker.hu oldalon találtam egy jó kis receptet, de miután 3:1-ben zseléfixem volt itthon, megvariáltam azt.

Hozzávalók:

• 1,5 kg cukkini lereszelve
• 2  citrom
• 35 dkg kristálycukor
• 1 csomag 3:1-ben zseléfix
 
 
Az elkészítés menetét itt olvashatod el!
Exit mobile version