Mit főzzek ma vacsira? – Grillezzünk!

nlc | 2014. Július 04.
Végre péntek, jön a hétvégi leeresztés. Nyáron pedig a péntekek és a hétvégék sokszor szólnak grillezésről, jobbnál jobb fogásokat lehet egyszerűen és gyorsan összedobni. Ráadásul még az alakunkra is baráti a hatása, így ma mindenképpen grillezés lesz a program.

Rozmaringos csirkecombfilé feta sajtos cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A csirkecombokat kicsontozzuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, a durva sóval és az aprított fokhagymával összekeverjük, a csirkehúst a bőre alatt bedörzsöljük vele, majd olívaolajba forgatjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük, és a bőrével lefelé a grillrácsra helyezzük. A bőrét szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a húsos részt is megsütjük. Tíz-tizenöt másodpercre visszafordítjuk a bőrös felére, és a húsos oldalát is megszórjuk a rozmaringos sókeverékkel (így nem ég rá a rozmaring).

A cukkiniket hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtból kis kockákat vágunk. A sajtot a cukkiniszeletekre tesszük, feltekerjük. A cukkini és a sajt közé tehetünk bazsalikomlevelet. Grillen gyorsan megsütjük (kb. 2 perc). A csirkecombok mellé tálaljuk.

Exit mobile version