Tízperces bögrés pillefánk

cafeblog/rupanerkonyha | 2014. Július 04.
Ez a recept minden követelménynek megfelel: gyors, egyszerű és isteni finom a végeredmény. Gasztrobloggerünk családi kedvence következik.

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük el bevetni ezeket a fánkocskákat sem. 

Hozzávalók:

(A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre)
• 2 púpos bögre liszt
• 2 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), de az egy tejföl plusz egy joghurt is működik
• 2-3 evőkanál cukor

Az elkészítés menetét itt találod!

Exit mobile version