Mit főzzek ma vacsira? Gyorséttermi kaját!

nlc | 2014. Július 09.
Nem küldünk senkit gyorsétterembe természetesen, hanem a hamburgernek egy egészségesebb fajtáját készítjük el inkább vacsorára. A gyerekek és a férj nagy örömére.

Pulykaburger

Hozzávalók:

A tálaláshoz: teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, mustár, néhány szelet salátalevél, szeletekre felvágott paradicsom és tzatziki.

Elkészítése:

A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával, a kakukkfűvel, a citrom levével és reszelt héjával, a felaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, és dolgozzuk össze a tojással.

Formázzunk belőle laposabb fasírtgolyókat, és sütőbe téve 20-25 perc alatt süssük készre. A sütésidő felénél forgassuk meg.

Tálalása: a félbevágott zsemlét kenjünk meg egy kevés mustárral, rakjunk rá salátalevelet, paradicsomkarikát, aztán jöhet a pulykaburger, egy kevés tzatziki, erre tegyünk ismét salátalevelet, majd a zsemle másik felét.

Exit mobile version