Mit főzzek ma vacsorára? Halat!

nlc | 2014. Július 10.
Két nap múlva kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál, ezért ha nem is halászlé, de valamilyen halas étel kerülhet a napokban az asztalra. A harcsapaprikás különösen nagy kedvenc, úgyhogy rászánjuk az időt, és megfőzzük vacsorára.

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

Elkészítése:

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.

A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

Exit mobile version