Mit főzzek ma vacsira? Császármorzsát palacsintából!

nlc | 2014. Július 11.
A péntek és a hétvége a nyaralás kezdetének örömére most a gyerekeké, megígértem nekik, hogy azt kapnak vacsira, amit csak akarnak. Miután a gumicukrot megtagadtam, a palacsintánál kötöttek ki. Huncut módon palacsintatésztából készült császármorzsa lesz a vége.

Császármorzsa karamellizált mazsolával

Hozzávalók:

Elkészítése:

1. A lisztből, a tojássárgákból, a cukorból, a sóból és a tejből híg tésztát keverünk, állni hagyjuk fél órára. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.

2. A maradék cukrot karamellizáljuk a vajon, hozzáadjuk a mazsolát, karamellizáljuk tovább együtt, míg a cukor bevonja a mazsolaszemeket, puhák, mégis kissé ropogósak lesznek.

3. Ráöntjük a tésztát, ha kell, előtte még egy kis vajjal előkészíthetjük fogadására a serpenyőt. Lehet, hogy két részletben kell elkészítenünk, ez a serpenyő méretétől függ: a tészta nagyjából egycentis legyen. Ha több, akkor nem sül jól át, ha kevesebb, akkor kemény lesz. Türelmesen, közepes lángon sütjük, s amikor kész az egyik oldala, fakanállal vágjuk négybe, fordítsuk meg. Ha a másik oldaluk is megsült 2-3 perc alatt, daraboljuk fel a fakanállal.

4. Hintsük meg porcukorral, és kanalazzunk mellé baracklekvárt, de a vörösáfonya-dzsem is illik hozzá. És minden más dzsem is.

Exit mobile version