Mit főzzek ma ebédre? Jamie pizzáját!

nlc | 2014. Július 13.
A gyerekek nagy kedvence, bármikor bármennyi jöhet belőle: a pizza. Ha pedig pizza, akkor Jamie híres pizzatésztájából legyen, a feltéteknek pedig csak a fantázia szabhat határt.

Jamie Oliver híres pizzája

Pizzatészta:

Hozzávalók:

Elkészítése:

1. A lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lyukat a közepére.

2. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lyukba.

3. Gyúrd a masszát 10 percig.

4. Lisztezd be a tetejét, és pihentesd szobahőmérsékleten 15 percig.

5. Formázz a tésztából 6 db labdácskát (ennyi pizza ideális ebből a mennyiségből).

6. A labdácskákat egyenként gyújtsd vékonyra, félcentis vastagságúra, majd pakold meg tetszőleges feltétekkel.

7. 15-30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani, nem jó kint állni hagyni sokáig a tésztát

8. Előmelegített, 250 fokos sütőben süsd alul, kb. 7-10 percig.


Paradicsomszósz

Hozzávalók:

Elkészítése:

Tegyél egy lábost a tűzre, önts bele kevés olajat, dobd bele a fokhagymát, és óvatosan pirítsd meg. Amikor már világos aranyszínűre pirult, add hozzá a bazsalikom felét, a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Alacsony lángon főzd 20 percig, közben nyomkodd szét benne a paradicsomot, hogy sima pürévé főjön.

Feltét: krumpli, mozzarella, rozmaring, kakukkfű és paradicsom

Hozzávalók:

Elkészítése:

Kend a paradicsomszószt egyenletesen a pizzaalapra. Vágd fel a krumplit félcentis karikákra, és dobd egy tálba a rozmaringgal, a kakukkfűvel, egy löket olívaolajjal, kevéske citromlével és egy csipet sóval, borssal együtt. Szórd mindezt a pizzára, és tegyél a hézagokba mozzarelladarabokat. Süsd ropogósra és aranyszínűre.

Exit mobile version