Mit főzzek ma ebédre? Paradicsomos húsgombócot!

nlc | 2014. Július 19.
Paradicsomból még mindig sok van a kamrában, úgyhogy e köré csoportosítottam a mai ebédet is. A húsgombóc amúgy is nagy sztár felénk, így paradicsomosan, olaszosan pedig mindenkinek kedvére lesz.

Paradicsomos spagetti húsgombóccal

Hozzávalók:

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, és zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, valamint 2 dl vizet, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. Lassú tűzön, időnként megkeverve, egy órán át főzzük. Közben a darált húst összekeverjük sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel. Alaposan összegyúrjuk, és apró, gyűszűnyi golyókat formázunk belőle. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és több részletben megpirítjuk a húsgolyókat, majd 20 percig főzzük a paradicsomszószban. A tésztát a csomagon olvasható ideig főzzük sós vízben, majd összekeverjük a paradicsomos húsgolyókkal.

Exit mobile version