Mit főzzek ma ebédre? Indiait!

nlc | 2014. Július 27.
Mivel férj hirtelen ötlettől vezérelve vásárolt csatnit, így indiai ízvilágot hoztunk ma, édeskés sült csirke lesz. A csatni jól illik húsok mellé, bátran használjátok.

Mézes, lila hagymás csatnis csirke

Hozzávalók:

Elkészítése:

1. A csatnit, a mézet és az olívaolajat elkeverem, és beleteszem a combokat.

2. Só, bors, és már mehet is a hűtőbe.

3. Hagyom állni, amennyi időm van, és aztán rakom a sütőbe. Először lefedve sütöm 170 fokon 40 percet, és ha megpuhult, már csak hagyom ropogósra sülni.

Tipp: Akár kérget is lehet sütni a husira, mielőtt a sütőbe tennénk, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a méz miatt.

Köretek: Nálunk április óta ki van űzve a konyhából a krumpli, a tészta és a rizs. Helyette ezekhez a csirkékhez barna rizst, kuszkuszt, bulgurt, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát (fejenként 80-100 gramm), hajdinát vagy salátát készítek.

Exit mobile version