Mi főzzek ma vacsira? Álcázott kelkáposztát!

nlc | 2014. Augusztus 01.
Ó, a kelkáposzta! Az én nagy kedvencem, ám a család többi tagja kiakad tőle. Ezért folyamodom cselhez, és jól elrejtem tészta és kolbász közé, hátha elkerüli a figyelmüket, és vacsoráznak belőle, velem együtt.

Kolbászos-kelkáposztás spagetti

Hozzávalók 2 főre:

Elkészítése:

Amíg fő a tésztánk, egy vastag falú serpenyőt nagy lángon hevítsünk tűzforróra. Öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, majd dobjuk rá a csíkozott káposztát. Folyamatos forgatás mellett pirítsuk meg 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk, hogy ne engedjen levet. Borítsuk tányérra, majd a serpenyőt tegyük vissza a tűzre. Vegyük vissza a lángot, és kezdjük el pirítani a kolbászt. Ha már nagyjából a felére töppedtek, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és a vajat. Olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a kb. fél deci főzővizet. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, és borítsuk rá a káposztát is. Forgassuk össze és frissen tálaljuk. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és durvára aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp: Dúsíthatjuk 1 deci tejszínnel, hogy még krémesebb legyen.

Exit mobile version