Mit főzzek ma vacsira? Raviolit!

nlc | 2014. Augusztus 14.
A fogyókúránk nem annyira örül neki, de a család annál inkább. Főleg, ha saját két kezünkkel készítjük el a tésztát is hozzá. A sajtmártástól pedig igazán pikáns vacsorává válik.

Csirkés ravioli sajtmártásban

Hozzávalók:

(a tésztához)

(a sajtmártáshoz)

Elkészítése:

A lisztből a tojásokkal, kevés vízzel és sóval tésztát gyúrunk. Vékony lapot nyújtunk belőle. Robotgépbe tesszük a darabokra vágott csirkemellet, a tejfölt, a tojásokat, a snidlinget, késhegynyi szerecsendiót, sót és borsot, és addig turmixoljuk, amíg a massza teljesen egynemű lesz.

Pogácsaszaggatóval 20 kört vágunk ki a tésztából, lisztezett deszkára tesszük, 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk a közepükre, a széleiket tojássárgájával megkenjük, és a félbehajtott tésztát összeragasztgatjuk, félholdakat formázunk belőlük, és félretesszük.

Közben elkészítjük a sajtmártást: a hagymát és a bort serpenyőbe tesszük, és 5 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és gőz fölött melegen tartjuk. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük a töltött tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk a sajtmártással. Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot kínálunk mellé.

Exit mobile version