Mit főzzek ma vacsira? Sajtos spenótsalátát!

nlc | 2014. Augusztus 18.
A paradicsomot, a spenótot, a dinnyét, a mozzarellát mind-mind szeretjük. Együtt pedig még inkább örömmel esszük, bármilyen furcsán is hangzik elsőre a párosításuk. Könnyű nyári vacsora lesz belőlük.

Paradicsomos-dinnyés spenótsaláta mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre:

Az öntethez:

Elkészítése:

A bébispenótot megmossuk, majd salátacentrifuga vagy papírtörlők segítségével leszárítjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A dinnyét kimagozzuk, húsát karalábévájóval kivájjuk. A mozzarellát apró falatokra tépkedjük. Az öntetet botmixerrel felhabosítjuk. A saláta összeállítása: a spenótot a paradicsomokkal, a dinnyével és a sajttal összekeverjük, majd az öntettel meglocsoljuk és összeforgatjuk. A kenyeret pirítva, kevés olívaolajjal meglocsolva kínálhatjuk mellé is, de felkockázva bele is tehetjük.

Exit mobile version