Mit főzzek ma vacsira? Csicseriborsós pitét!

nlc | 2014. Augusztus 25.
A pite azért jó, mert ha kész leveles tésztából készítjük, akkor gyorsan kerülhet meleg vacsora az asztalra. Ha pedig édességre vágynánk, akkor is könnyű dolgunk van, hiszen csak a tölteléken múlik minden.

Cukkinis-csicseriborsós pite

Hozzávalók:

Elkészítése:

Forró olajon megpirítom a hagymát, a köménymagot. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadom a kurkumát meg a koriandert és a cukkinit, és magas lángon párolom, amíg a cukkini elkészül (puha lesz, de még roppan). Ezen a ponton hozzáadom a rizst, és mint egy jó rizottónál, állandóan kevergetve hozzákanalazom a zöldséglevest (1 szedőkanál leves, állandó kavarás, amíg a leve elfő, aztán újra egy szedőkanál leves…..). Amikor a rizs elkészült, lehúzom a tűzről, hozzáadom a csicseriborsót, és megvárom, amíg kihűl a töltelék.

A tésztát közepes vastagságúra kinyújtom és kettévágom. Az egyik felét belerakom egy margarinnal kikent tortaformába úgy, hogy a tészta egy kicsit túllógjon a formán. Belekanalazom a már elkészült tölteléket, elrendezgetem, majd letakarom a maradék tésztával, és összenyomkodom a széleket. A tetejét megkenem a felvert tojással, és bedobom a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Amikor a teteje szépen megpirult, kiveszem a sütőből, 10 percet pihentettem, friss salátával tálalom. Mustár kötelező…

Exit mobile version