Tálalás mesterfokon: a macis szendvics, amiből egy morzsa sem marad

SN | 2014. Augusztus 26.
Itt a készlet, amivel koktélparadicsomot ölelő mosolymackó lesz a reggeli szendvicsből. De nem ám a semmiből jutottunk el idáig.

Most már biztos, hogy a japánok a tálalás nagymesterei, az apró, csini sushifalatkáktól a rizsből formázott Hello Kitti!-ig ezer formában buzog náluk a kreativitás a konyhában. A magyar kórházi menük összeállítóinak nyugodtan elő lehetne írni a japán ételfotók tanulmányozását.

Gyorsan mutatunk pár képet, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk. Például nem állnak meg egy sima kakasos nyalókánál:

Ő a nagymester, a 88 éves Jiro Ono, aki egy metróaluljáróban viszi a világ egyik legjobb shushiéttermét, és még mindig a tökéletesség elérésén dolgozik, bár a kézzel formázott falatkáiba élő ember nem köt bele. Közben az ötvenéves fia várja, mikor örökli meg apjától az étterem irányítását. Remek film is készült róluk.
Ilyen egy szépen összeállított ebéd. A bento boxba nem ész nélkül válogatnak mindenféle finom falatot, a hagyományos arányok a következők: 4 rész rizs, 3 rész hal vagy más hús, 2 rész zöldség és 1 rész savanyúság vagy gyümölcs.

Ha ennél tovább mennek, arca is lesz az ebédnek. Ez a kyaraban bento, a figurás bento:

Szóval ezek után már nincs abban semmi meglepő, hogy most itt a japán szett, amivel koktélparadicsomot ölelő pandamacivá alakítható a reggeli szendvics vagy az iskolai tízórai:

Forrás: Boredpanda

Exit mobile version