Mit főzzek ma ebédre? Patisszont!

nlc | 2014. Augusztus 31.
A patisszon csodás étel, de gyerekkorunkban leginkább rántva vagyunk csak hajlandóak megenni. Ám felnőtté érve rájöhetünk, milyen sok más lehetőség is rejlik benne.

Töltött patisszon

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítése:

A patisszont megmossuk, tetejét levágjuk. Meghámozzuk, magját kikaparjuk, karalábévájóval kivájjuk a belét, és félretesszük. A kivájt patisszont 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük. A kivájt belet összekockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, amikor a darált hús lepirult, megszórjuk fűszerpaprikával.

Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk a húst. Amikor megpuhult, beletesszük a kockázott patisszonbelet, a szintén felkockázott paradicsomot és a vágott kaprot. Kicsit forraljuk, majd hozzákeverjük a főtt rizst. Szükség esetén utánízesítjük. A tölteléket a patisszonba kanalazzuk, a tejföllel meglocsoljuk, majd 20 percig 180 °C-os sütőben sütjük.

Exit mobile version