Mit főzzek ma vacsira? Indiai padlizsánkrémet!

nlc | 2014. Szeptember 02.
Különleges vacsora, indiai ízvilág, padlizsános és házi koszt. Más nem is kell ma nekünk, ismerkedjünk új ízekkel!

Indiai padlizsánkrém házi naan kenyérrel

Hozzávalók 4 személyre:

Naan kenyér:

Elkészítése:

Keverjük össze a kenyér hozzávalóit, adjunk hozzá annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható kenyértésztát kapjunk. Dolgozzuk össze, és kelesszük 1,5 órán át. Közben készítsük el a krémet: a megmosott padlizsánokat gázlángon (vagy faszenes grillen, esetleg sütőben) süssük puhulásig, amíg a héjuk megfeketedik. Hagyjuk kihűlni. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a fűszereket, pirítsuk meg. Tegyük hozzá a meghámozott padlizsánt, 2 gerezd aprított fokhagymát, a joghurtot, majd turmixoljuk le. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt! A kenyértésztából gyúrjunk kis gombócokat, lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vékonyra. (Kb. 30 darab lesz belőle.) Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon süssük oldalanként kb. 1-1 perc alatt készre.

Exit mobile version