15 perces gesztenyetorta sütés nélkül

cafeblog/rupanerkonyha | 2014. Szeptember 04.
Ha nincs kedvünk sokat pepecselni, begyújtani a sütőt, vagy gyorsan akarunk meglepni valakit, akkor ez a süti nem fog minket cserbenhagyni. Egyszerű, nagyszerű édesség, a krémje könnyed, az alapja pedig igazi kakaós-vajas csemege.

Ami még nagy előnye, hogy másnap a legfinomabb, így vendégségre vagy másnapi ebéd utánra egy szabad tíz percben előre elkészíthetjük, hogy a főzés után ne legyen már gondunk a desszerttel 

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:
– 20 dkg darált kakaós keksz (bármilyen megteszi)
– 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
– 250 g mascarpone sajt
– 500 g gesztenyemassza
– fél bögre porcukor (aki nem édesszájú, az tehet egy kicsit kevesebbet)
– rumaroma vagy rum ízlés szerint

Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!

Exit mobile version