Mit főzzek ma ebédre? Csirkepörköltöt!

nlc | 2014. Szeptember 06.
Hagyományos ízekre vágytunk, amolyan igazi, jó, magyaros pörköltre. Persze azért nem vágunk bele egy egész sertést, maradunk a csirkénél, de az íz a lényeg!

Csirkecombpörkölt krumplival

Hozzávalók:

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, forró lábasban napraforgóolajon megpárolom. Amikor ez megvolt, hozzáadom a fokhagymát, a paradicsomot, a tv paprikát, átforgatom az egészet, leveszem a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, és belekeverem a csirkecombokat. Visszateszem a lábast, felengedem egy kis vízzel, és lassú tűzön megforralom egyszer az egyveleget. Mehetnek a fűszerek, lassú, csendes lángon forralom egy-másfél órán át, természetesen fedő nélkül (az elfőtt levet mindig pótolom). Ha a hús megpuhult, leveszem a tűzről, rádobom a fedőt, pihentetem 20 percig. Köretként főtt, kockázott krumplit vagy tarhonyát is kínálhatunk hozzá.

Exit mobile version