Mit főzzek ma ebédre? Húsos palacsintát!

nlc | 2014. Szeptember 07.
Nálunk a palacsinta egy olyan étel, amit bármikor, bármilyen formában, bármelyik családtag boldogan eszik. A húsos, laktató verziót ebédre szoktuk fogyasztani, előtte maximum egy könnyű krémlevesre van szükség a teljes élményhez.

Húsos palacsinta fűszeres paradicsommártással

Hozzávalók:

A mártáshoz:

Elkészítése:

A töltelékhez a megpucolt hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a felforrósított Vénusz margarinon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott paprikát, ízesítjük sóval és borssal. Kevés vizet aláöntve fedő alatt, 40 perc alatt készre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a juhtúrót és az apróra vágott kaprot. A palacsintákat az alapreceptben leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük, majd a kész húsos töltelékkel megtöltjük őket. A mártáshoz a fokhagymát lereszeljük, és az olajon lepirítjuk. Felöntjük a paradicsommal és a fehérborral, ízesítjük sóval és egy csipet cukorral, majd időnként megkeverve, kis lángon nagyjából 30 percet főzzük. A betöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, és a sütőben átforrósítjuk.

Exit mobile version