Mit főzzek ma vacsira? Sültkarfiol-salátát!

nlc | 2014. Szeptember 10.
Ha az ember egyszer elkezdi a zöldségek sütését, nagy kockázatot vállal, mert soha nem akarja majd abbahagyni. A karfiol gránátalmával pedig egyszerű, izgalmas, és függőséget okoz.

Gránátalmás sültkarfiol-saláta

Hozzávalók 2-3 főre:

Elkészítése:

A sütőt 220-230 fokra melegítsük elő. A fél dl olajat, sót, paprikát egy kisebb tálban keverjük össze. A rózsáira szedett karfiolt tegyük egy közepes nejlonzacskóba, és borítsuk rá a fűszeres olajat. Fogjuk be a zsacskó száját, és alaposan rázzuk össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a karfiolt. Ne fedjék egymást, inkább két adagban süssük. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük barnára. Hagyjuk kihűlni. Közben pirítsuk meg a magokat, fejtsük ki a gránátalma magjait. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a parajleveleket, és óvatosan forgassuk össze. Adagoljuk tányérokra, osszuk szét a kihűlt karfiolt. Szórjuk meg a durvára aprított mogyoróval és a gránátalma magjaival. Hintsük meg petrezselyemzölddel és a karikázott hagymával. Pirítóssal és pirított csirkemellel laktatóbbá tehetjük.

Exit mobile version