Már 24 karátos aranyat tartalmazó luxusbort is árulnak

nlc | 2014. Szeptember 12.
Hol máshol, mint Dubajban!

Alkoholmentes, tehát muzulmánoknak is kínálható, 24 karátos ehető aranyat tartalmazó luxus fehér bort árulnak Dubajban, az ára 150 dollár (37 ezer forint).

A 24 karátos, ehető aranyból készült levélkék a habzóbor karcsú palackjainak alján úszkálnak. “Az aranyos adaléknak semmi egyéb oka nincs, csak frivol, fantasztikus és nagyon Dubaj” – mondta Tony Colley, az italt forgalmazó cég vezetője. Az aranyleveles palackokat néhány hete kezdték árulni a Bystro étteremben. Néhány hónapja kínálnak alkoholmentes bort, és a vendégek szeretik, mert kellemesebb a steak mellé ezt inni, mint kólát.

A Lussor márkájú, alkoholmentes fehér és vörös borokat a spanyol Dismark Products készíti, spanyol borvidékekről származó szőlőből. Az alkoholt német vákuumtechnológiával vonják ki az italból.

Az iszlám vallás tiltja az alkohol fogyasztását, de a muzulmán országokban nem egyforma szigorral tartják be ezt a szabályt, és az Egyesült Arab Emírségek hét tagállama is különbözőképpen alkalmazza. A liberális Dubajban az engedéllyel rendelkező helyeken, például a szállodák bárjában alkoholt is felszolgálnak. A konzervatívabb Sardzsában viszont tilos a fogyasztása. Jelenleg havonta 26 ezer üveggel rendelnek a Lussor boraiból, ezek közt fehér, vörös és aranyleveles is található. A márka fő fogyasztói az Arab-öböl térségének lakói.

Exit mobile version