Hétköznapi luxus: vajas tekercs reggelire

cafeblog/wannabechef | 2014. Szeptember 15.
Vajas tekercs, különleges pihe-puha péksüti reggelire. Dzsemmel, vajjal és mézzel (vagy éppen Nutellával) isteni! Érdemes kipróbálni! Bloggerünk megmutatja, hogyan készül.

Biztosan nagyon sok országban van ilyen “zsömlécske” vagy péksüti, vagy nem is tudom minek nevezhető, mert nálam csak vajas tekercs néven fut. Ez a recept Japánból származik, ahol バターロール, azaz “butter roll” (azaz vajas tekercs) néven fut. Annak ellenére, hogy Japánban nem tartoznak a hagyományos élelmiszerek közé a kenyér-, illetve péksütifélék, a japánok is esznek ilyesmit, sőt, vannak nagyon finom péktermékeik. Mondjuk, pont ez a vajas tekercs nem tartozik a nagy különlegességek közé, de talán éppen egyszerűsége tette népszerűvé; szinte minden szupermarketben és olyan szállodában, ahol nem csak japán reggelit szolgálnak fel, megtalálható.

Hozzávalók

(12 db-hoz):

– 30 dkg finomliszt

– 1 dkg cukor

– 8 dkg langyos víz+1-2 ek langyos tej

– 2 dkg olvasztott, langyos vaj

– 1 mk. instant élesztő (most ez volt itthon)

– 1 csipet só

– 1 tojássárgája a tekercsek lekenéséhez

Az elkészítésről a Wanna be Chef blogon olvashatsz!

Exit mobile version