Mit főzzek ma vacsira? Kapros galuskát!

nlc | 2014. Szeptember 16.
Zord időben egy jó nagy tál meleg leves minden vágyunk. A kapros galuskától és a sok zöldségtől pedig kiadós vacsora lesz belőle, ami 30 perc alatt elkészül.

Zöldségleves kapros galuskával

Hozzávalók:

Leves:

Kapros galuska:

Elkészítése:

Daraboljuk fel a zöldségeket, és kevés olajon pirítsuk át. Öntsük fel 1-1,5 liter vízzel. Fűszerezzük zellerlevéllel, petrezselyemmel, és főzzük puhára a zöldségeket. A galuskához keverjük össze a lisztet a sütőporral, sóval, adjuk hozzá a feldarabolt kaprot és petrezselymet. Öntsük fel annyi tejjel, hogy lágy masszát kapjunk. (maximum 1,5 dl) Amikor a zöldségek megfőttek, evőkanállal szaggassuk a levesbe a galuskát. Várjuk meg amíg megfő és feljön a leves tetejére. Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk.

Exit mobile version