Mit főzzek ma vacsira? Calzonét!

nlc | 2014. Szeptember 26.
Egyszerű, és a család minden tagja örülni fog egy jó pizzás vacsorának.

Calzone

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tésztához a lisztbe belemorzsolom az élesztőt, és víz hozzáadásával egy kedves, feszes tésztagombócot formázok belőle. Egy edényt kilisztezek, belerakom a tésztát, letakarom, langyos helyen 30 percet kelesztem, kiveszem, átgyúrom, és újra hagyom magában 30 percet. Még egyszer átgyúrom, nyújtófával olyan vékonyra nyújtom, ami pont nem szakad át.

A tésztát egy kerek pizzaformába rakom, középen megkenem a paradicsomszósszal, rátépkedem a mozzarellát, rárakom a sonkát feltekerve. Ezután félbehajtom a pizzát, gondosan ügyelve hogy minden benne maradjon. A széleket összenyomkodom, és egy kicsit feltekerem, nehogy a sok finomság kiszökjön belőle sütés közben. 220 fokos sütőben 35-40 perc sütés után kész is a calzone. Egy kicsit pihentettem aztán éles késsel szeletelem. 

Exit mobile version