Mit főzzek ma vacsira? Gránátalmás salátát!

nlc | 2014. Október 01.
A minap egy áruházban jött szembe egy csodás kupac gránátalma, amire ahogy ránéztem, éreztem, hogy nekem valamit ezzel kezdenem kell. Lett belőle gránátalmás sültkarfiol-saláta.

 

Gránátalmás sültkarfiol-saláta

Hozzávalók 2-3 főre:

  • negyed táskanál só
  • 4 evőkanál (durvára vágva) mogyoró
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • fél db citrom leve
  • 1 fej karfiol
  • fél teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db gránátalma
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sütőt 220-230 fokra melegítsük elő. A fél dl olajat, sót, paprikát  egy kisebb tálban keverjük össze. A rózsáira szedett karfiolt tegyük egy közepes nejlonzacskóba, és borítsuk rá a fűszeres olajat. Fogjuk be a zsacskó száját, és alaposan rázzuk össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a karfiolt. Ne fedjék egymást, inkább két adagban süssük. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük barnára. Hagyjuk kihűlni. Közben pirítsuk meg a magokat, fejtsük ki a gránátalma magjait. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a parajleveleket, és óvatosan forgassuk össze. Adagoljuk tányérokra, osszuk szét a kihűlt karfiolt. Szórjuk meg a durvára aprított mogyoróval és a gránátalma magjaival. Hintsük meg petrezselyemzölddel és a karikázott hagymával. Pirítóssal és pirított csirkemellel laktatóbbá tehetjük.  

Exit mobile version