Rántva, de hogyan? Variációk bundás húsra

Nők Lapja Konyha | 2014. Október 04.
Amikor bundás húst emlegetünk, mindenki a klasszikus rántott húsra gondol, pedig a lisztes-tojásos-zsemlemorzsás panír helyett sokkal izgalmasabbakat is készíthetünk. Tobai Róbert, a Columbus étterem séfje mutat néhány isteni receptet, mindegyiket érdemes kipróbálni.

Sárgabarackos bundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 dkg liszt
  • kevés cukor
  • ízlés szerint só
  • 3 db tojás
  • a sütéshez olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 50 dkg csirkemellfilé
Kategóriafőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. A tojássárgájához adjuk a lekvárt, a bort és 10 dkg lisztet. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, hogy ne törjük össze a habot. Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot.
3. A csirkecsíkokat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a masszában megmártjuk, bő, forró olajban kisütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és rizzsel tálaljuk.

Kalória 425 kcal/adag

Borsos cukkiniben sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre::

  • 16 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a sütéshez olaj
  • durvára őrölt bors
  • 2 darab (kb. 40 dkg) salátacukkini
  • 60 dkg csirkemellfilé
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, durva borssal megszórjuk, de még nem sózzuk, nehogy sok levet engedjen. Hozzáadjuk a tojást és 10 dkg lisztet.
2. A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk. A cukkinis masszát is megsózzuk. A húsokat
a maradék lisztbe forgatjuk, majd a cukkinis masszába mindkét oldalán.
3. Egy serpenyőben nagyon kevés olajon közepes lángon mindkét oldalát megsütjük (kb. 5-5 perc). Grillezett zöldségeket adhatunk hozzá köretnek.

Kalória 417 kcal/adag

Túrós-burgonyás bundában sült sertésszűz

Hozzávalók 4 személyre::

  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 csokor kapor
  • 4 db (kb. 30 dkg) burgonya
  • csipet bors
  • a sütéshez olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 25 dkg tehéntúró
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd 6 dkg-os szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk, megsózva pár percig állni hagyjuk.
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a lisztet, sót, az aprított kaprot és borsot, a zúzott fokhagymát.
3. A masszát összekeverjük, bekenjük vele a húsokat, és kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Paradicsomsalátát adhatunk köretként hozzá.

Kalória 519 kcal/adag

A cikk a Nők Lapja Konyhában jelent meg, még több érdekesség a legfrissebb szám tartalmából:

– Sütőtökből és céklából főzünk
– Melengető tészták
– Jókedvre derítő receptek
– Spórolós tócsnik
– 7 ellenállhatatlan diós finomság
– Lélekmelegítő forró italok

 

Exit mobile version