Mit főzzek ma vacsira? Boros sült csirkét!

nlc | 2014. Október 08.
A sült csirke mindig kedvenc, főleg ha rendhagyóbb recept akad a kezünkbe. A fehérboros verzió egészen különleges ízt kap, érdemes kipróbálni.

Boros sült csirke

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint bors
  • 4 darab csirke felsőcomb
  • 3-4 evőkanál (teljes kiőrlésű) rétesliszt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A teljes művelet tényleg pofonegyszerű, a megtisztított, lecsöpögtetett húst lisztben megforgatom, sózom, borsozom.

2. Serpenyőben kérget sütök rá, majd jénaiba teszem őket. Mellédarabolom a hagymát, felöntöm borral (lehet még egy pici lisztet beleszórni, így több szaftja lesz), majd bedobom a sütőbe.

3. 170 fokon sütöm, letakarva 25 percig. Majd leszedve a fóliát addig, amíg puha és ropogós nem lesz.

Tipp:

Bár lehet kapni néhány helyen filézett csirkecombot, én magamnak szeretem kicsontozni a húst, így a család egyik részének rajta maradhat a ropogós bőr, akik pedig nem kérik, azoknak leszedem.

Exit mobile version