Mit főzzek ma ebédre? Töltött sütőtököt!

nlc | 2014. Október 11.
Elleptek minket a sütőtököt, itt az ideje túllépni a sütött verzión, készítsünk inkább főfogást. Teljes értékű egytálételt lehet prezentálni belőle az asztalra.

Töltött sütőtök

Hozzávalók:

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, és egy csipet borssal, rozmaringgal, picike gyömbérrel és egy kevés vágott csilivel ízesítjük. Készre pároljuk a húst. A rizst megfőzzük és a már megpárolt darált húshoz keverjük. A tököt kettévágjuk, a magját kanállal kikaparjuk (ezt már nem használjuk). Kis mélyedést vágunk bele, hogy a töltelék egyenletesen elférjen benne. 160 °C fokos sütőben elősütjük, hogy picit puhuljon. A tök kivágott részét, a paprikát és a cukkinit 1×1 cmes kockákra vágjuk, majd picit megsózva kevés olajon lepirítjuk. Ezt a zöldségmixet a darált húsos-rizses masszához öntjük. Az egészet összekeverjük a felvert tojással, és a tökbe töltjük. A betöltött sütőtököt 160 °C fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tök teljesen megpuhul, majd tálaljuk.

Exit mobile version