Mit főzzek ma ebédre? Tejszínes csirkenyársat!

nlc | 2014. Október 12.
Mára lázasan keresgéltem a blogokon található receptek között, míg végül rátaláltam a HahoPihe blogján arra a csirkenyársreceptre, amit látva éreztem, itt az én vasárnapi ebédem!

Cukkinis csirkenyársak tejszínes zöldbors-mártással

Hozzávalók:

A zöldbors-mártáshoz:

Elkészítése:

A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fűszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán vagy tűzhelyen serpenyőben (kevés olajon) megsütjük.

Zöldbors-mártás:

A zöld borsot száraz serpenyőben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hőálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk. Hozzáöntjük a húslevesalaplevet (húsleveskockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hűl, tovább fog sűrűsödni. A mártás brutál jó, csípős, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!

Exit mobile version