Igazi régimódi diós szilváslepény

cafeblog/marmalade | 2014. Október 15.
A nagyanyó süteményeinél nincs jobb! Erre a megállapításra jutottunk az urammal kettecskén, és fél nap alatt fel is faltunk egy tepsi diós lepényt.

A rottyantott házi szilvalekvár az őszi hangulat miatt került bele, nagyon jól illik a sütibe, egyedül csak a dió beszerzése okozott némi fejtörést, mivel az új dió még vizes, nem lehet darálni, a régit pedig a lelkiismeretesebb kofa nem ajánlja. De a problémát áthidaltuk, egy másik árusnál. Igaz, nem olcsón, 700 forintomba került 20 dkg.

A házi szilvalekvárral az utóbbi években nagy barátságban vagyunk, amikor és ameddig tudok főzök még néhány üveggel belőle. Összeturmixolás előtt tettem néhány kanállal  a tésztára, így nagyobb darabok is jutottak a sütibe, a többit pedig főztem tovább télire.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az elkészítésről a Marmalade blogon olvashatsz!

Exit mobile version