Mit főzzek ma vacsira? Édesköményes fusillit!

nlc | 2014. Október 16.
Használtál már édesköményt? Ha nem, akkor épp itt az ideje. Olyan bukét ad az egyszerű tésztának, hogy a tíz ujjadat megnyalod utána.

Édesköményes fusilli

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az édesköményt mossuk meg, ha nem túl szépek a külső levelei, ezeket távolítsuk el. Vágjuk ketté a gumót, majd vékonyan szeleteljük fel. Nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az édesköményt, a mazsolát és a szardellákat. 8-10 perc alatt, olykor megrázogatva a serpenyőt, pirítsuk puhára az édesköményt, frissen őrölt borssal szórjuk (sózni nem szükséges, a szardella elég sós), adjuk hozzá a lecsöpögtetett olívabogyót. 2-3 perc alatt, rázogatva pároljuk össze a feltétet. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, keverjük el a feltéttel. Azonnal tálaljuk.

Exit mobile version