Mit főzzek ma ebédre? Marhapörköltöt áfonyával!

nlc | 2014. Október 19.
Ezen a hétvégén a hagyományos recepteket vesszük elő, csak épp kicsit megbolondítva. Ma a marhapörköltet áfonyásítjuk.

Marhapörkölt áfonyalekvárral és aszalt áfonyával

Hozzávalók:

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a forró zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, a zúzott fokhagymát és nagy lángon, állandóan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott rozmaringleveleket, és ezt is alaposan lepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, amit ha kell, időnként pótolunk, ízesítjük sóval, és puhára pároljuk a húst. A legvégén hozzáadjuk az áfonyalekvárt és az aszalt áfonyát, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Exit mobile version