Mit főzzek ma vacsira? Mézes-szezámmagos húst!

nlc | 2014. Október 23.
Ünnepnapon ünnepi vacsora jár, nem baj, ha kicsit több időt kell eltölteni vele a konyhában. Cserébe egzotikus finomságunk lesz estére.

Mézes-szezámmagos sertésszűz szójás-gyömbéres mártogatóval

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a mártogatóhoz:

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd mindenütt bekenjük a mézzel. Egy lapos tányérra szórjuk a szezámmagot, belekeverjük a csilit, és a húst meghempergetjük benne úgy, hogy körben mindenütt rátapadjon, ez lesz a kérge. Sütőlapra helyezzük, 30 percig sütjük, a közepe maradjon kissé rózsaszínű. Szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük, de hideg sültként is nagyon finom. A mártogatóhoz összekeverjük a hozzávalókat. A húst vékonyra szeleteljük, és salátaágyon (pl. bébispenót, rukkola vagy idényzöldségek), a mártogatóval tálaljuk.

Exit mobile version