Mit főzzek ma ebédre? Sörös marharagut!

nlc | 2014. Október 25.
A sör bolondítja meg a mai ebédünket. Természetesen alkohol nem marad az ételben, cserébe viszont az íze felülmúlhatatlan lesz.

Sörös marharagu újkáposztás krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre:

A körethez:

Elkészítés:

A húst kockázzuk fel. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, süssük körbe, majd adjunk hozzá egy kevés sört, a babérlevelet, sót, borsot, az aprított fokhagymát. Lefedve főzzük lassan puhára a húst. Sörrel és vízzel öntsük fel fokozatosan. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a mustárt és a tejfölt. Forraljuk össze. A körethez a káposztát vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük, kevés olajon dinszteljük puhára (a zsenge, új káposzta nagyon hamar megpuhul). Sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit főzzük puhára sós vízben, szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el a vajjal, annyi tejjel, hogy megfelelő püréállagot kapjunk. Lazán forgassuk össze a káposztával, és kínáljuk a ragu mellé.

Exit mobile version