Mit főzzek ma ebédre? Kókuszos halcurryt!

nlc | 2014. Október 26.
Ma az indiai konyha kedvelőinek kedvezünk az ebéddel. A kókusz, a hal és a curry együttese izgalmas ételt eredményez.

Kókuszos halcurry

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előkészület: A szárított csilit áztassuk be kevés vízbe, hogy a héja felpuhuljon.

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát felaprítva, a csilidarabokat, a koriandert, 1 kiskanál reszelt gyömbért, fél fej apróra vágott vöröshagymát és 1 evőkanál tamarindpürét. Önsük fel 150 ml vízzel és turmixszoljuk össze krémes állagúra. A hagyma másik felét pároljuk meg és öntsük rá a kókuszos curry (kari) krémet. Lassú tűzön főzzük. Keverjük bele a paradicsompürét, a kókusztejet, a kurkumát és 1 evőkanál mézet. Forraljuk fel. Tegyük bele a kockára vágott halfilét és végig alacsony hőfokon pároljuk készre a halat a szószban. Tálaljuk rizzsel.

Exit mobile version