Mit főzzek ma vacsira? Sváb galuskát

nlc | 2014. Október 30.
Rendes, becsületes vacsorát tervezünk mára az egész család számára. Bár jó eséllyel a gyerekek nem rajonganak majd a gombaraguért, de üsse kő, megesszük az ő adagjukat is.

Sváb galuska zöldborsós gombaraguval

Galuska:

Zöldborsós, gombás raguhoz:

Elkészítés:

Tegyük a lisztet egy tálba, üssük a közepébe a tojásokat, adjunk hozzá egy kevés sót. Morzsoljuk össze, a közepéből indulva a széle felé, mindig a tojáshoz hozzágyúrva egy kevés lisztet. Amikor kezd összeállni a tészta, öntsünk hozzá vizet. Mindig csak egy keveset. Nagyjából 4 deci vizet vesz fel. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és szaggassuk bele késsel a hosszúkás galuskát. Csak annyit, amennyi az edénybe belefér.

Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrővel lapátoljuk át egy másik tálba. Keverjünk hozzá kevés vajat vagy olajat, hogy ne ragadjon össze. Közben főzhetjük a következő adagot. A raguhoz egy serpenyőben pirítsuk meg a csíkokra vágott szalonnát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát. Pároljuk, öntsünk alá kevés vizet. Tegyük bele a zöldborsót, fűszerezzük majoránnával, oregánóval. Galuskával tálaljuk. A tetejére tehetünk kevés tejfölt, pirospaprikát.

Exit mobile version