Körtés–barackos Charlotte-torta

cafeblog/gastrobertollini | 2014. November 11.
Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem.

Hozzávalók:

A piskótához:

A krémhez:

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a réteslisztet. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk  a sárgájához a vaníliakivonatot, és alaposan keverjük össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, és adagoljuk hozzá a két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett, 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Ha nincs két formánk akkor egymás után süssük meg, addig a piskótaalap másik felét rakjuk hűtőbe.

Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 körtét, reszeljük bele egy keverőtálba, és a keletkezett levet öntsük le róla. keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vaníliakivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben, és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt és még folyós tortazselét, és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.

Hogyan lehet összerakni a sütit? Tudd meg a GatroBertollini blogról!

Exit mobile version