Mit főzzek ma vacsira? Csirkés palacsintát

nlc | 2014. November 13.
Ha palacsintáról van szó, nem ismerünk tréfát, jöhet sósan, édesen, zöldségesen vagy gyümölcsösen. A mai estét egy különleges csirkés camembert-es verziót próbálunk ki, nyakon öntve áfonyaszósszal.

Csirkés camembert-es palacsinta áfonyaszósszal

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A csirkemellet 1×1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tojást a liszttel, csipet sóval és a tejjel csomómentesre keverjük, majd forró palacsintasütőben kevés olajjal palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákban elosztjuk a csirkekockát, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és a két szélét behajtva feltekerjük. Lábosban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vörösbort, majd az áfonya felét. Kis lángon főzzük, hogy a felesleges víz elpárologjon, de ne égjen le. Amikor már elég sűrű, hozzáadjuk az áfonya másik felét, még egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről. A feltekert palacsintákba vagy mikróban, vagy 110 °C-os sütőben olvasztjuk bele a sajtot, ha sütőbe tesszük, kicsit megfröcsköljük vízzel. A palacsintát az áfonyaszósszal tálaljuk.

Exit mobile version