Mit főzzek ma vacsira? Almás nudlit

nlc | 2014. November 14.
A mai nudlis vacsora édesen az igazi, jó gazdagon nyakon öntve fahéjas vaníliaöntettel.

Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

A nudlihoz:

Az öntethez:

A tálaláshoz:

Elkészítés:

A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kockára, és főzzük jó puhára. Amikor megfőtt, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Közben az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és reszeljük le. A két tojásfehérjét verjük kemény habbá. Az almát, a burgonyát, az egész tojásokat, a cukrot, a sót és a habbá vert fehérjét dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a lisztet, és ha szükséges, adjunk még annyi lisztet hozzá, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, és vágjunk belőle 4-5 cm hosszú kis rudakat. Lobogva forró sós vízben főzzük ki a nudlikat, szűrjük le, majd egy nagyobb serpenyőben felforrósított vajon pirítsuk át. A vaníliapudingot készítsük el a tasakra írt utasítás szerint, csak tegyünk bele több tejet, így folyósabb vaníliaöntetet kapunk, majd keverjük hozzá a fahéjat. A nudlikra szórjunk porcukrot, és kínáljuk mellé a fahéjas öntetet.

Exit mobile version