A bacon a konyha igazi csodafegyvere – 3 tuti recept

nlc | 2014. November 20.
A megbízhatóan dobja fel a megszokott, unalmassá vált húsokat, zöldségeket. Ráadásul szemre sem utolsó látvány egy-egy szépen begöngyölt falat, és a baconnel borított pástétom tálalásakor egyenesen a konyha császárnőjének érezhetjük magunkat.

Sütőtökös ricottával töltött sertéskaraj baconben

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 20 szelet bacon
  • a pirításhoz olaj
  • ízlés szerint bors
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 50 dkg ricotta
  • 30 dkg tisztított sütőtök
Kategóriafőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A karajból 6 dkg-os szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A ricottát borssal, sóval összekeverjük.

A tisztított sütőtököt 1×1 cm-es kockára vágjuk, majd közepes lángon, kevés olajon kicsit lepirítjuk. Közben adhatunk hozzá fél dl vizet, hogy kissé megpuhuljon a tök.

A tököt a ricottához forgatjuk, majd a tojássárgájával is jól összekeverjük. A tölteléket a karajokba töltjük, majd feltekerjük, és kívülről baconbe tekerjük (2-2 darabot számolunk egy 6 dekás húsra).

Tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

TIPP: Nagyon finom mellé a sült zöldség.

 

Tökmagos csirkepástétom baconben

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint só
  • 2 darab zsemle
  • 1 púpos evőkanál zselatin
  • 10 dkg tökmag
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt szerecsendió
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint bors
  • 12-15 szelet bacon
  • 50 dkg csirkemellfilé
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A megsütött melleket a tejben áztatott zsemlével és a tejszínnel pépesre aprítjuk egy késes aprítóban. (Ennek híján ledarálhatjuk.)

2. Borsot, szerecsendiót adunk hozzá. A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, majd mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A húsos masszához adjuk, az egészet jól összekeverjük, beleforgatjuk az előzőleg sütőben vagy száraz serpenyőben megpirított tökmagot is.

3. Egy őzgerinc- vagy kenyérformát először frissen tartó fóliával, majd baconnel kibélelünk. Beletöltjük a pástétomot, majd hűtőbe tesszük. Másnap tálaljuk, friss kenyeret, savanyúságot adhatunk hozzá.

 

Zöldségek baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint só
  • 16 szelet bacon
  • a pirításhoz olaj
  • durva bors
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 2 nagy cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A cukkiniből 1 cm vastag és 5 cm hosszú szeleteket vágunk, majd durva borssal megszórjuk.

A paprikából is ekkora szeleteket vágunk, majd teflonserpenyőben kevés olajon kissé megpirítjuk mindkét oldalán.

A sajtot is ekkora darabokra szeleteljük.

Összeállítjuk a tekercseket: a cukkinire rátesszük a sajtot, erre a paprikát, majd az egészet baconbe tekerjük.

Tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük.

A receptek a Nők Lapja Konyha novemberi számában jelentek meg, még több érdekesség a tartalomból:

 

 

– Csokoládés sütemények
– Kényeztető reggeli
– Melegítő krémlevesek
– Kolbászos finomságok
– Villámgyors muffinok
– Libalakomák

Exit mobile version