Mit főzzek ma vacsira? Sültcékla-salátát

nlc | 2014. November 21.
Céklaszezonban ne hagyjuk ki egy héten legalább egyszer a céklás ételeket. Vacsorára például tökéletes lehet ez a könnyű, gránátalmás verzió.

Lencsés sültcékla-saláta gránátalmával

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. A céklákat megmossuk, majd egyesével kis darab alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyikre 1-1 evőkanál olívaolajat és sót teszünk. 200 fokon megsütjük (ha könnyedén beleszalad a villa, akkor jó).

Másnap a lencsét roppanósra főzzük a 2 babérlevéllel és egy teáskanál sóval, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, és konyhai papírtörlőre terítve megszárítjuk. A céklákat kicsomagoljuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk és a lencsével összekeverjük. A gyömbért lereszeljük, és a salival összekeverjük. A gránátalmát félbevágjuk, és kimagozzuk. A narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. Az újhagymát finomra vágjuk, és a lencséhez keverjük a gránátalmával együtt. A narancs levéből, reszelt héjából, az olajból és a balzsamecetből botmixer segítségével emulziót készítünk. A salátához adjuk.

Exit mobile version