Mit főzzek ma ebédre? Skót húsos pitét

nlc | 2014. November 23.
Legyen tartalmas, zamatos, melengető, szaftos! Mindez egy öblös tálban összesütve. Hogy ne kelljen más hozzá, csak egy nagy karéj, tunkolásra való fehér kenyér.

Sörben sült skót húsos pite

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vágjuk nagyobb kockákra a húst, és kevés olajon pirítsuk meg. Szórjuk meg egy kanál liszttel! Öntsük fel húsleveslével vagy vízzel, és fedő alatt pároljuk legalább 30 percig. Adjuk hozzá a gombát, ízesítsük mustárral, babérlevéllel, néhány csepp Worcestershire-szósszal. Locsoljuk meg a sör felével, forraljuk fel, majd az egész szaftos húst tegyük hőálló tálba. Adjuk hozzá a megmaradt sört, és sütőben 180 fokon süssük a hús puhulásáig. Nagyjából 1 óra múltán, amikor a hús már puha, vegyük ki a sütőből és fedjük be a leveles tésztával. Ehhez nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk belőle akkora kör alakú formát, amivel jól be tudjuk fedni a tálat. A tészta díszítésénél szabadon engedhetjük fantáziánkat és tehetünk rá a tésztából formázott levél- vagy virágmintát. A tésztát középen szúrjuk át egy éles késsel, hogy a gőz kiáramolhasson rajta. Tetejét kenjük be egy felvert tojással, és süssük még további 20- 25 percig. Kenyérrel, salátával fogyasszuk.

Exit mobile version