Mártott teasütemény – a legfinomabb

cafeblog/noraszkitchen | 2014. November 27.
Elfogultság nélkül állíthatom, hogy ez a legeslegfinomabb (és talán a legegyszerűbb) keksz, amit valaha készítettem. Próbáld ki te is!

Eredetileg csokidarabos amerikai keksznek indult a dolog, de addig csűrtem csavartam a hozzávalókat, hogy végül kaptam egy olyan fantasztikusan rugalmas, homogén tésztát, amit muszáj volt kinyújtanom és kiszaggatnom. Omlós, de mégis lágy, vaníliás, de mégis csokis álom. 

Hozzávalók (20-25 darabhoz):

– 25 dkg liszt (én egyharmad durum, egyharmad fehér tönköly, egyharmad világos rozslisztet használtam)

– 2 csomag pudingpor (én egy tejszín ízűt és egy vaníliásat használtam)

– 1 egész tojás

– 1 tk. sütőpor

– 15 dkg vaj

– 3 ek. eritrit + folyékony édesítő

– 5 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé

– 1 tk. kókuszolaj

Az elkészítésről a Norasz Kitchen blogon olvashatsz!

Exit mobile version