Mit főzzek ma vacsira? Csirkés-zöldséges pitét

nlc | 2014. November 28.
A pite olyan sokoldalú étel, hogy vétek csupán az édes verziókat készíteni belőle. Ráadásul gyorsan el is készül, így hirtelen vacsorát is készíthetünk belőle.

Csirkés-zöldséges pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 2 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 0,5 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • ízlés szerint só
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 közepes cukkini
  • 20 dkg csirkemellfilé
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő110 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, 2-3 perc alatt kézzel összegyúrjuk. Gömböt formázunk belőle, folpackkal lefedjük, 1 órára vagy a további felhasználásig hűtőbe tesszük.

2. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, pár percig pároljuk, beletesszük a felkarikázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel. 
5 percig nagy lángon pirítjuk a keveréket, és hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot.

3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és hozzáreszeljük a sajtot. 26 centiméteres, vajjal kikent piteformába nyújtjuk a tésztát, a tojásos keveréket a raguhoz keverjük, és a formába szedjük.

4. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Kalória:
620 kcal/adag

Tipp: Padlizsánt, sült paprikát, zellert is tehetünk a raguba.

Exit mobile version