Mit főzzek ma vacsira? Petrezselymes bulgursalátát

nlc | 2014. December 04.
A bulgurral jó, ha megbarátkozunk, mert olcsó, egészséges, és még laktató is. Könnyű vacsora lesz belőle ma.

Petrezselymes bulgursaláta mazsolával

Hozzávalók:

  • 1 kiskanál só
  • 1 maroknyi mazsola
  • 2 csokor petrezselyem
  • 60 ml olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • 60 ml citrom leve
  • 2-3 szál újhagyma
  • 10 dkg bulgur
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Szeleteljük fel a petrezselymet, karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apró kockákra a paradicsomot. A bulgurt öntsük fel kétszer annyi vízzel, és főzzük puhára. Egy tálba öntsük át a megfőtt bulgurt, hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a hagymát, a petrezselymet, és a paradicsomot. Ízesítsük csipetnyi sóval. Locsoljuk meg olajjal és citromlével, majd szórjuk rá a mazsolát.

Exit mobile version